'Directeuren in rij voor Ajax'

Bij Ajax hebben zich al veel kandidaten gemeld om Rik van den Boog op te volgen als algemeen directeur. Dat zegt Rob Been junior, de voorzitter van de ledenraad van de Amsterdamse club woensdag in De Telegraaf. Snel zal een nieuwe directie niet worden gepresenteerd. Eerst moeten een nieuw bestuur en een nieuwe raad van commissarissen worden benoemd.

Voor het zover is volgt er een nieuw gesprek tussen de ledenraad en Johan Cruijff woensdag in Barcelona. Been is daarbij en zal 'gewoon naar Johan luisteren' tijdens het gesprek. In het AD maakt hij wel enige urgentie duidelijk. "De tijd dringt, Ajax moet verder."

Been ziet een rol voor Cruijf bij Ajax wel zitten. "Laat ik duidelijk zijn: het is in het belang van Ajax dat Johan naar Ajax komt, maar dan moet hij ook echt komen. Het kan geen vrijblijvende positie worden voor hem." Dinsdag sprak voorzitter Uri Coronel al vergelijkbare woorden in De Wereld Draait Door.

Een erevoorzitterschap voor Cruijff vindt Been 'te vrijblijvend'. "Johan was betrokken bij de huidige kritiek, dus dan is het logisch dat hij zich een tijdje op een of andere wijze direct bemoeit met de club, met een zekere verantwoordelijkheid."