Nepagenten stelen Porsche

Een als politieagent verklede crimineel heeft maandagavond een 41-jarige Limburger zijn Porsche Cayenne afhandig weten te maken. De carjacking speelde zich rond 23.00 uur af in Baarlo, tussen Venlo en Roermond.

De man, afkomstig uit Helden, reed over de Middenpeelweg in Baarlo toen hij door een auto werd ingehaald. Toen hij op de auto de lichtbalk 'stop politie' zag, volgde hij de auto richting De Meeren.

Daar stapte een man in politie-uniform uit. Het is niet bekend of het uniform echt was. De 'agent' vroeg naar het kenteken- en rijbewijs. Even later stapte hij in de Porsche en ging er plankgas vandoor. Een tweede dader reed weg in de auto met de lichtbalk.

De Porsche kon een paar uur later in Weert worden teruggevonden dankzij het traceersysteem waarmee de auto was uitgerust. Vooral duurdere auto's hebben een dergelijk systeem om ze bij diefstal te kunnen terugvinden.

Volgens de politie is het de derde carjacking in twee weken tijd. De politie adviseert bestuurders om alert te zijn op deze methode van diefstal en om bij twijfel een agent om zijn politiepas te vragen. Wie twijfelt of hij te maken heeft met carjackers, kan dat controleren bij de meldkamer van het alarmnummer 112.