Regisseur erkent fouten in Superman Returns

Bryan Singer zegt een paar fouten te hebben gemaakt bij de regie van zijn film Superman Returns. De regisseur vindt zijn film uit 2006 te nostalgisch en te romantisch voor een actiefilm, zegt hij in een interview met de Superman-fansite Voices From Krypton.

"Het vrouwelijk publiek stond niet in de rij voor stripverfilmingen, maar wel voor een modefilm als The Devil Wears Prada. Daar wilde ik iets aan doen." Singer liet zich inspireren door de romantische Superman-films die Richard Donner maakte met Christopher Reeve in de titelrol. Superman Returns kreeg goede kritieken, maar het bioscooppubliek bleef uit. De film bracht wereldwijd slechts 391 miljoen dollar op, voor een grote zomerfilm als deze een schijntje.

Singer denkt dat de Bijbelverwijzing in zijn film niet werd begrepen. In de film steekt Lex Luthor (Kevin Spacey) Superman, gespeeld door Brandon Routh, neer met een stuk kryptonite, het enige materiaal waar Superman gevoelig voor is. De twee zijn in de rest van de film niet meer samen in een scène te zien. Singer zegt nu dat die verwijzing 'zware kost' is voor zijn publiek. "Het ging in feite over Christus", zegt Singer. Hij refereert aan Jezus die aan het kruis wordt gestoken met een lans en later terugkeert op aarde om de mensheid te redden.

Collega Zack Snyder regisseert nu Man of Steel, een Superman-verfilming met de Brit Henry Cavill in de hoofdrol. Die film moet eind volgend jaar in de bioscopen draaien.


Bryan Singer (Foto: Novum)