Hamilton dolblij met zege

Lewis Hamilton won vandaag de Grand Prix van China. De McLaren-coureur passeerde in de slotfase Sebastian Vettel en boekte hiermee zijn eerste zege van het seizoen. Hij was dan ook blij om voor het eerst sinds België vorig jaar weer op de hoogste trede van het podium te mogen staan.

Dat Hamilton wist te winnen mag een wonder heten, want terwijl de coureurs zich opstelden op de startopstelling stond de McLaren van de Brit nog in de pitbox. De McLaren kampte met een lekkage, waardoor de monteurs aan het sleutelen moesten. Net op tijd lukte dit wel en kon Hamilton gewoon vanaf de derde startplaats vertrekken.

"Ik ben helemaal in de wolken. Voor mijn gevoel is het heel lang geleden dat ik op het bovenste treetje van het podium heb gestaan. Ik ben trots en dankbaar voor al het harde werken. Ik hoop dat we dit vaak kunnen herhalen," zei Hamilton die een stop meer maakte dan de nummer twee Vettel en door de versere banden de wedstrijd kon winnen. Bovendien had hij vanuit de kwalificatie nog een hagelnieuw setje banden overgehouden.

"Ik denk dat onze tactiek ons ontzettend heeft geholpen. Door een run minder te doen in de kwalificatie hadden we voor de race een extra setje nieuwe banden. Daardoor konden we veel tijd winnen ten opzichte van coureurs die niet over dat extra setje beschikten. De pitstops verliepen perfect en het team heeft ontzettend hard gewerkt. De auto was geweldig. Dit voelt heel goed."

Toch moet McLaren volgens de Brit nog veel werk verzetten, want in de kwalificatie is er nog een gat te overbruggen. "We hebben nog een lange weg te gaan. Vooral in de kwalificatie is het gat nog groot. Daar moeten we nog veel progressie boeken om voor de Red Bull coureurs te kwalificeren. Onze race snelheid is vrij goed. In de race liggen we niet ver meer achter."