[Premier League] Arsenal verspeelt opnieuw punten

Arsenal heeft nagelaten de druk op koploper Manchester United op te voeren. De ploeg van Arsène Wenger speelde thuis in een knotsgek duel met 1-1 gelijk tegen Liverpool. Arsenal blijft tweede, maar ziet de achterstand op de koploper oplopen tot zes punten met nog zes duels te gaan. Liverpool blijft zesde. Robin van Persie en Dirk Kuijt scoorden van elf meter.

Arsenal had al snel de score kunnen openen. Een kopbal van Abou Diaby miste het doel van de kansloze Pepe Reina echter op een haar na. Liverpool stond goed opgesteld en domineerde in de openingsfase, zonder echt grote kansen te creëren. Een kopballetje van winteraankoop Andy Carroll was het belangrijkste wapenfeit in de beginfase.

Liverpool-goalie Pepe Reina hield zijn ploeg aan de andere kant in de race met enkele puike reddingen en had het geluk aan zijn zijde op de momenten dat hij geklopt was. Een schot van Theo Walcott werd knap gepareerd door Reina, waarna Laurent Koscielny de lat teisterde en Robin van Persie een weergaloze goal terecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Na rust had Luis Suárez de Reds op voorsprong moeten brengen, maar de Uruguayaan schoot rakelings naast voor open doel. Liverpool moest het laatste halfuur verder zonder Jamie Carragher. De aanvoerder van de Reds kreeg een kopstoot van ploeggenoot John Flanagan en werd minutenlang behandeld alvorens hij het veld per brancard verliet.

In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen op de zege. Suárez kreeg twee opgelegde kansen, maar de voormalig Ajacied faalde opzichtig in de afronding. Van Persie kopte een corner van links met veel gevoel in het zijnet.

In blessuretijd leek Arsenal alsnog met de zege aan de haal te gaan. Van Persie schoot de Gunners uit een strafschop op voorsprong in de zevende minuut van de blessuretijd. Drie minuten later redde Kuijt aan de overzijde een punt voor de bezoekers door een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop te benutten.