Uitslagen Eredivisie speelronde 31

De spanning in de Eredivisie is weer verder opgelopen. Zondag nam PSV de leiding over van FC Twente, dat kostbare punten verspeelde tegen De Graafschap. PSV (0-2 bij Heracles Almelo) en Ajax (1-2 bij N.E.C. Nijmegen) boekten moeizame zeges, maar zorgden er wel voor dat de top drie nu binnen een punt zit.

FC Twente liet in de strijd om de landstitel kostbare punten liggen tegen De Graafschap. De ploeg uit Enschede speelde met 1-1 gelijk in Doetinchem. In de eerste helft was de regerend landskampioen beter, maar waren de beste kansen voor De Graafschap.

Toch  kwam Twente op voorsprong door een prachtig afstandsschot van Landzaat. De punten leken binnen voor de Tukkers, maar in de slotfase kwam De Graafschap toch langszij. Meijer kopte in de 89e minuut een voorzet van Bargas achter Michailov.

PSV is opnieuw koploper geworden van de Eredivisie. De Eindhovenaren boekten een belangrijke, maar wellicht onverdiende, zege op het kunstgras bij Heracles Almelo (0-2).

Heracles mocht van PSV het spel maken, maar Isaksson hield de ploeg op de been. PSV kwam zelfs voor rust op voorsprong, nadat Dszudzsák een counter goed afrondde. De Eindhovenaren leken na rust verder in het zadel geholpen te worden door een rode kaart voor Fledderus. Het was alweer de elfde rode kaart dit seizoen voor een tegenstander van PSV.

Desondanks bleef Heracles de betere ploeg, maar het zag Overtoom twee flinke kansen missen. De tweede was een slecht ingeschoten strafschop. Berg wist vervolgens in de slotfase de wedstrijd definitief te beslissen.

Ajax is nu definitief terug in de titelstrijd. De Amsterdammers wonnen moeizaam bij N.E.C. Nijmegen. Ajax had geluk dat het in de beginfase niet een grote achterstand opliep. Schöne zette de thuisploeg al snel op voorsprong, maar daarna wist het de vele kansen niet af te maken.

Vooral Vleminckx, topscorer van de Eredivisie, had het vizier niet op scherp staan, maar ook Goossens en George hadden Ajax al meer pijn kunnen doen. De eerste de beste kans voor Ajax was wel gelijk raak. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Sulejmani na een knappe steekbal van Eriksen.

Na rust ging Ajax meer de aanval opzoeken en wist na enkele gemiste kansen te scoren via Alderweireld, die terugkeerde na een blessure. Na die treffer kwam N.E.C. nog wel gevaarlijk opzetten, maar doelpunten leverde dit niet op.