Alguersuari: "Het mocht niet zo zijn vandaag"

Jaime Alguersuari was vandaag in de Grand Prix van China de enige uitvaller. De Spanjaard van Scuderia Toro Rosso verloor na zijn pitstop na negen ronden zijn rechterachterband en haalde de pits niet meer op drie wielen.

"Ik had vroeg in de race al last van gebrek aan grip aan de achterkant, dus besloten we de eerste pitstop te vervroegen. Bij het uitrijden van de pits voelde ik direct instabiliteit in de auto. Vervolgens verloor ik eerst de wielmoer en daarna het complete wiel," zei Alguersuari die het nog even probeerde. "Het mocht niet zo zijn vandaag. Na mijn beste kwalificatie ooit had ik uiteraard op een beter resultaat gehoopt."

Teamgenoot Sébastien Buemi eindigde als veertiende ook buiten de punten. "Ik ben een beetje teleurgesteld en gefrustreerd dat ik geen punten heb gescoord, terwijl ik bij de eerste tien van start ging. Mijn start was slecht, terwijl ik volgens mij alles goed deed. Ik wil graag de data bekijken, want ik had veel wielspin. Daarna kreeg ik last van onderstuur en werd de auto lastig te besturen. We besloten de voorvleugel te vervangen, maar daardoor moest ik een extra stop maken en waren mijn kansen verkeken," zei de Zwitser.