Hulst en Rijsdijk naar Dordrecht

FC Dordrecht heeft zich versterkt met Santy Hulst en Jeffrey Rijsdijk. Vleugelspits Hulst komt over van ADO Den Haag en speelt sinds de winterstop al op huurbasis aan de Krommedijk. Aanvallende middenvelder Rijsdijk is afkomstig van FC Groningen, waar zijn contract komende zomer afloopt. Beide spelers tekenden tot medio 2013 in Dordrecht.

De 23-jarige Hulst belandde via AZ bij ADO Den Haag. De Leiderdorper kon niet doorbreken bij ADO en werd daarom op huurbasis in Dordrecht gestald. Daar maakt Hulst tot nu een goede indruk. In elf optredens scoorde hij vier keer. "'Ik ben blij dat we er uit zijn met Santy. Hij is een snelle jongen, past goed in de groep en scoort gemakkelijk. Een echte aanwinst voor het team", zegt technisch directeur Marco Boogers over de definitieve overname van de vleugelspits.

De eveneens 23-jarige Rijsdijk werd door Sparta Rotterdam uit de jeugdopleiding van Alexandria '66 geplukt. Na één duel in het eerste van Sparta nam FC Groningen hem in de zomer van 2009 over. De Rotterdammer kon, mede door diverse blessures, niet doorbreken in Groningen. Tot nu toe speelde de aanvallende middenvelder pas één wedstrijd voor het eerste elftal van Groningen. Marco Boogers is blij met de komst van Rijsdijk: "'Ik volg Rijsdijk al drie jaar, maar telkens lukte me het niet. Ook afgelopen winterstop heb ik nog een poging gewaagd, maar helaas zonder resultaat. Nu dan dus eindelijk wel."