Verbeek: "Wij hebben verdiend gewonnen"

Trainer Gertjan Verbeek vindt dat AZ gisteravond verdiend van ADO Den Haag heeft gewonnen. De Alkmaarders wonnen met 3-1. John van den Brom was kritisch op Timothy Derijck.

De trainer was erg tevreden met de 3-1 overwinning. "Hier ben ik heel blij mee. Over de hele wedstrijd genomen hebben we verdiend gewonnen", zei Verbeek na afloop tegen het ANP. "We waren erg dominant, maar slordig in de eindfase", analyseerde hij.

Kolbeinn Sigthórsson opende de score en maakte zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Brett Holman maakte na rust de 2-0, Timothy Derijck scoorde namens ADO en invaller. Nick van der Velden bepaalde uiteindelijk de definitieve score.

Derijck ging in de fout bij de 2-0 en dat kwam hem op kritiek van trainer John van den Brom te staan. "Dit mag hem niet gebeuren, maar hij is dit seizoen wel een van onze beste verdedigers", zei hij na afloop. Derijck maakte zijn fout echter weer goed door de aansluitingstreffer te maken. "Toen gooiden we alle schroom van ons af en speelden we alles of niets. Het is jammer dat het niks opleverde."