Belasting gooit privégegevens op straat

Zojuist plofte er bij uw favoriete nieuwsposter een brief van Hefpunt op de mat. Deze overheidsinstantie, die gezeteld is in Groningen, is verantwoordelijk voor het innen van belastingen van waterschappen en gemeenten. In deze brief bieden ze hun excuses aan voor het feit dat privégegevens van tientallen gedupeerden door een menselijke fout bij derden zijn terechtgekomen.

"Door een menselijke vergissing is de printer verkeerd ingesteld en zijn 118 brieven dubbelzijdig geprint", verklaart Hefpunt in de brief. "Dat betekent dat 59 personen een brief hebben ontvangen met op de achterkant van deze brief gegevens van een andere persoon. Wij betreuren deze gang van zaken zeer, dit had niet mogen gebeuren."

"U behoort tot de mensen die in deze verzending geen brief heeft ontvangen, maar waarvan gegevens op een andere brief zijn geprint. Daarbij gaat het onder andere om uw naam, adres en uw Burgerservicenummer (BSN)." Hefpunt verzekert de geadresseerde dat een ander geen misbruik kan maken van het BSN. Zij gaan uit van de goedwillendheid van personen die een brief met gegevens van andere personen hebben ontvangen en zullen hun vragen deze brief te vernietigen.

"We hopen op uw begrip", besluit Hefpunt, "Het is mensenwerk en waar mensen werken worden fouten gemaakt. Hefpunt heeft maatregelen genomen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen."