Rechtbank: Geen meineedprocedure Hendriks

De rechtbank in Amsterdam gaat geen meineedprocedure instellen tegen getuige Bertus Hendriks in de strafzaak tegen Geert Wilders. De rechtbank wijst een verzoek daartoe van Wilders' advocaat Bram Moszkowicz af.

Bram Moszkowicz meent dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen. De advocaat van Geert Wilders meldde de rechtbank in Amsterdam vrijdag dat hij wil dat een proces-verbaal wegens meineed tegen Hendriks wordt opgemaakt. Hendriks heeft volgens de raadsman vrijdag niet de waarheid verteld over de precieze reden waarom arabist Hans Jansen werd uitgenodigd voor het inmiddels bekende etentje op 3 mei 2010.

Volgens Hendriks, die vrijdag een getuigenverklaring aflegt over dat etentje, is Jansen uitgenodigd omdat het thema van de avond de islam en islamisering was. Naar aanleiding van eerdere uitspraken van hem in dagblad De Pers, meent Moszkowicz echter dat de eetclub van Hendriks Jansen uitnodigde omdat hij getuige-deskundige in het proces tegen Wilders was.

Rechtbank: geen meineedprocedure Hendriks
Rechtbank: Geen meineedprocedure Hendriks (Foto: ANP)