Redknapp: "Mourinho gaat United coachen"

Harry Redknapp ziet José Mourinho in een verre toekomst het stokje van Sir Alex Ferguson overnemen bij Manchester United. De coach van Tottenham Hotspur ontmoette zijn collega van Real Madrid de afgelopen weken twee keer tijdens de kwartfinale van de Champions League. Net als eerder bij Chelsea, maakte Mourinho indruk op Redknapp.

"Je houdt van hem of je haat hem", zegt de Engelsman. "Ik ben iemand die niets anders dan admiratie heeft voor Mourinho. In de verre toekomst zie ik hem Manchester United leiden wanneer Ferguson besluit dat het tijd is om te stoppen. Maar elke keer als ik Alex zie lijkt hij jonger dan voorheen. Hij vertoont geen trekjes van ouderdom en zijn enthousiasme kent geen einde. Ik denk dat José nog een tijdje moet wachten."

Volgens Redknapp is Mourinho een van de weinige managers die de erfenis van Ferguson op zich kan nemen. "Natuurlijk, José is arrogant, maar wat is daar fout aan? Na de wedstrijd van woensdag zei Mourinho tegen mij dat de Premier League zijn natuurlijke omgeving is. Ik moet hem daarin gelijk geven. Hij is een zeer slimme manager."