Renault stelt grote update uit

Lotus Renault GP stelt de eerste grote update voor de R31 uit tot de Grand Prix van Turkije die begin mei op het programma staat. De renstal behaalde in de eerste twee races al twee podiumplaatsen en hoopt dit resultaat met enkele kleine updates in China weer te bereiken.

Daarom blijft voor China een nieuwe achtervleugel nog even op de plank liggen. "Het logistieke vraagstuk wordt te ingewikkeld en we hebben genoeg kleine updates die we moeten testen," zei teambaas Eric Boullier tegen Autosport. Er is voor de renstal dit weekend nog genoeg werk aan de winkel, want in de tweede vrije training waren Nick Heidfeld en Vitaly Petrov achtste en negende.

Toch hoeft dat geen probleem te zijn, want de starts bij de Renaults zijn dit seizoen zeer goed. "We proberen onze starts altijd te verbeteren en we kunnen nog winst boeken, dus waarom zouden we dat nalaten? We hebben nog wel wat dingen te proberen," ging Boullier verder.

Voor dit weekend is het ereschavot weer het doel. "We willen onszelf voldoende verbeteren om Ferrari voor te blijven. Dan zien we wel wat er in de race gebeurt. Dat we op twee totaal verschillende circuits op het podium eindigden, toont aan dat we een goede auto hebben."