Wuytens treurt over vrije trap

Het was na afloop van het Europa Leagueduel tussen PSV en Benfica het meest besproken moment. Diep in blessuretijd van de eerste helft vloog de bal na een vrije trap achter keeper Andreas Isaksson en stond het ineens 2-1. "Heel zuur", kijkt middenvelder Stijn Wuytens op de situatie terug. Het was de Belg zelf die de vrije trap veroorzaakte.

"Ik maakte de sliding, maar ik had niet het gevoel dat ik de man echt raakte." Toch zijn de laatste paar minuten van een speelhelft psychologisch erg belangrijke momenten. Dat weet Wuytens ook. Bij nader inzien steekt hij de hand dan ook enigszins in eigen boezem. "Misschien moest ik die sliding niet inzetten." De 2-1 van Luisao was weliswaar een dreun van jewelste, maar de situatie was nog niet uitzichtloos. "Iedereen besefte dat het nog mogelijk was. In de eerste helft hadden we namelijk ook twee keer gescoord." Maar na een kwartier viel uit een penalty de 2-2 en was het definitief voorbij. Nu kan de focus weer op de nationale competitie. "We moeten nog vier mooie wedstrijden en gaan er alles aan doen om de druk op FC Twente zo hoog mogelijk te houden."

Ook Jeremain Lens baalde dat PSV na de vroege 2-0 voorsprong niet wist door te drukken. "Met twee goals deden we het nog zo goed voor de rust. We hadden misschien nog een derde kunnen maken", zei de maker van de tweede Eindhovense treffer, die zelf een ruime voldoende scoorde. "Maar bij die 2-1 was het eigenlijk al een beetje gebeurd", vond Lens. De aanvaller was namelijk op de hoogte van de mogelijke scenario's. "Als we bij 3-0 een tegengoal kregen, hadden we ons nog wel kunnen motiveren om voor de 4-1 en de verlenging te gaan, maar nu wisten we dat we nog twee doelpunten moesten maken en er geen tegen mochten krijgen. Dat speelde allemaal wel mee." Die vrije trap bleek dus dodelijk. "Met een beetje meer gogme laat je dat niet gebeuren."