Jongen (15) in cel voor naaktfoto's leeftijdsgenootjes

De politie van Portage in de Amerikaanse staat Indiana, heeft afgelopen week een 15-jarige jongen in de boeien geslagen. De jongen heeft namelijk naaktfoto's van twee meisjes van zijn eigen leeftijd op zijn gsm staan. Hij zal moeten terechtstaan wegens het bezit van kinderporno.

De zaak kwam aan het licht na een telefoontje van de moeder van een 15-jarig meisje. Ze vertelde de politie dat de jongen het meisje had gedreigd de foto's op MySpace te zullen plaatsen, tenzij ze hem haar saxofoon zou lenen. De jongen heeft dit verhaal echter naar het rijk der fabelen verwezen.

Het andere meisje, eentje van 14 lentes, heeft de politie verteld dat ze zelf enkele naaktfoto's van haarzelf heeft verspreid aan jongens op diverse middelbare scholen in de wijde omtrek. Ook had ze foto's van haar en een andere jongen op haar iPod staan, die ze de politie op verzoek heeft getoond.

In beide gevallen lijkt het erop dat de meisjes de pikante kiekjes vrijwillig hebben gestuurd. Het is onduidelijk of de jongen om de foto's heeft gevraagd. Alle betrokken scholieren zullen worden geschorst. Mogelijk zullen zij voorgoed van school worden getrapt.