Ouders Tristan willen nabestaanden spreken

De ouders van Tristan van der Vlis willen graag persoonlijk contact opnemen met de slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in Alphen aan den Rijn, als zij daar prijs op stellen. De ouders, Marieke en Hans van der Vlis, wachten 'natuurlijk' tot de slachtoffers en nabestaanden aan zo'n gesprek toe zijn.

Dat hebben zij donderdag kenbaar gemaakt in een gesprek met burgemeester Bas Eenhoorn. "Ons leven zal nooit meer zijn zoals het vroeger was", laten zij via de burgemeester weten. "Onze zoon heeft mensen onherstelbaar leed aangedaan en wij kunnen ons verdriet hierover niet in woorden uitdrukken."

Marieke van der Vlis is heel erg geraakt door de daad van haar 24-jarige zoon. "Een moeder geeft leven door, maar het voelt nu alsof ik de dood heb doorgegeven." De burgemeester heeft hun laten weten dat velen met hen meeleven, in het bijzonder de buurtgenoten.

De ouders hopen dat ze in de gesprekken misschien wat helderheid kunnen brengen over het 'waarom'. Ook willen ze graag, zodra dat mogelijk is en de mensen dat willen, weer worden opgenomen in de Alphense gemeenschap. Ze zijn overigens niet gescheiden en wonen op hetzelfde adres, meldt de burgemeester om een misverstand recht te zetten.

Tristan van der Vlis schoot zaterdag zes mensen dood, waarna hij zich door het hoofd schoot. Er waren veel gewonden, van wie er nog vijf in een ziekenhuis liggen.