19-jarige meisjes drijven Berlusconi in nauw

Chiara Danese en Ambra Battilana (foto), twee 19-jarige Italiaanse vrouwen, hebben meer details over de bunga bunga-feestjes van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi naar buiten gebracht.

Het tweetal vertelt hoe Berlusconi tijdens het diner opeens een Priapusbeeldje (de Griekse vruchtbaarheidsgod met een enorme penis) tevoorschijn haalde, en het rond liet gaan onder de dames. Wat de dames met het beeldje moesten doen was zo vulgair, dat zowel Chiara als Ambra weigerden deel te nemen aan het spelletje.

Geen 'chic diner'
Chiara zei te willen getuigen omdat Berlusconi hen had uitgenodigd voor wat een 'chic diner' zou moeten worden, maar in feite 'iets heel anders was'. De meisjes hadden het over een feestje in augustus 2010. Een vriend van Berlusconi, een nieuwslezer, had de twee beloofd dat Berlusconi hen aan een baan als showgirl zou helpen.

Ook zouden een tiental jonge vrouwen later een striptease gedaan hebben voor de toen nog 73-jarige Berlusconi. "Enkele vrouwen lieten toe dat de premier hen op de borsten kuste, en ze streelden zijn intieme delen", zo getuigen de meisjes.
 
'Ongegrond'
De advocaten van de premier noemen de beschuldigingen ongegrond. Volgens het persagentschap Ansa worden de getuigenissen van Danese en Battilana door de openbaar aanklager als belangrijk beschouwd voor het proces tegen Berlusconi.

De rechtszaak tegen de premier, die terechtstaat wegens betaalde seks met een minderjarige prostituee en wegens machtsmisbruik, werd meteen na de opening op 6 april uitgesteld tot 31 mei.


19-jarige meisjes drijven Silvio Berlusconi verder in het nauw (Foto: Novum)