[CL] Uitslag Schalke 04 - Internazionale

Schalke 04 heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De ploeg uit Gelsenkirchen won vanavond met 2-1 van bekerhouder Internazionale. In de eerste wedstrijd in Milaan was het al 5-2 voor Schalke geworden. In de halve eindstrijd wacht voor de Duitsers nu Manchester United.

Waar het vorige week in Milaan een aantrekkelijk duel was met vele kansen, was het ditmaal een rustige wedstrijd. Inter probeerde in de beginfase aan te vallen, maar nadat een eerste poging van Wesley Sneijder onschadelijk was gemaakt, ebde de aanvalsdrang bij de Italianen weg. Schalke mocht komen, maar kwam er ondanks het balbezit niet doorheen. Pal voor rust nadat Schalke-doelman Manuel Neuer een schot van Dejan Stankovic knap onschadelijk had gemaakt wist Raúl Inter-doelman Júlio César eenvoudig te omspelen en de 1-0 aan te tekenen.

Na rust zorgde Thiago Motta na een hoekschop voor een snelle gelijkmaker, maar de regerend kampioen bleek niet bij machte om het Schalke in Gelsenkirchen lastig te maken. De thuisploeg ging in de tweede helft op jacht naar de zege en kreeg tien minuten voor tijd loon naar werken toen Raúl verdediger Benedikt Höwedes alleen voor César zette en deze niet faalde: 2-1.