Horner: "Tijd van Webber komt wel"

Christian Horner is er van overtuigd dat Mark Webber dit jaar in de Formule 1 nog successen zal gaan boeken. De Australiër werd met de Red Bull in de eerste twee races vijfde en vierde, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel twee keer zegevierde.

In Maleisië kende Webber door het ontbreken van het Kinetic Energy Recovery System een slechte start. "Mark had enorme pech, het had niet erger kunnen zijn. Zijn KERS-systeem schoot in veiligheidsmodus. Mark kwam slecht weg, had geen KERS tijdens de lange aanloop naar de eerste bocht – slechts op één circuit is de eerste bocht verder weg – en zijn eerste ronde was ook niet goed waardoor Kamui Kobayashi de negende positie van hem afpakte," zei teambaas Horner.

Webber koos in overleg met Red Bull daarna voor een agressieve strategie die hem uiteindelijk de vierde plaats opleverde. "Het was aan Mark om die strategie te laten slagen en dat deed hij. Mark reed een fantastische race en eindigde bijna alsnog op het podium. Ik ben echt onder de indruk," zei Horner die er van overtuigd is dat Webber in de komende races wel op het podium komt. "Ik heb met Mark gesproken en weet hoe hij er onder is. Hij werd vijfde en vierde onder moeilijke omstandigheden, die punten tellen aan het einde van het seizoen dubbel. Mark gaat ons nog versteld doen staan, daar ben ik van overtuigd."