Liuzzi: "HRT kan het Virgin lastig maken"

Vitantonio Liuzzi heeft aan de Grand Prix van Maleisië een goed gevoel overgehouden. De Italiaan kwam met de Hispaia Racing weliswaar niet aan de finish, maar de auto heeft volgens wel genoeg potentieel om het in ieder geval Virgin Racing zeer lastig te kunnen maken.

"Het valt niet te ontkennen dat we nog veel werk te doen hebben en we ons op een aantal vlakken moeten verbeteren," zei Liuzzi in zijn column op ESPN F1. De Italiaan kwalificeerde zich niet in Australië, maar in Maleisië zaten de HRT's beide binnen de 107% norm en mochten ze racen. "De achterzijde van de auto is het grootste zorgenkindje. We moeten het meeste uit de banden leren te halen, alsook de aerodynamica verbeteren en de auto op mechanisch vlak beter begrijpen."

Ondanks de beperkingen is de HRT F111 niet zo slecht als iedereen roept, vindt Liuzzi. "De balans van de auto is an sich niet slecht, terwijl de motor het heel goed doet en er ook nog wat andere sterke punten zijn. Er is dus zeker wel potentieel. Het gaat er nu om dat we genoeg kilometers kunnen maken en dan met oog op de toekomst de juiste weg inslaan. We hebben een paar kleine updates paraat voor in China, maar de meeste nieuwe onderdelen zullen we in Turkije pas brengen, dus daar moeten we het gat met onze rivalen kunnen dichten."

"Ik zat in de kwalificatie (in Maleisië, red.) namelijk maar een halve seconde achter de Virgin van Jérôme d'Ambrosio, hetgeen onze huidige vorm denk ik wel aardig reflecteert. Ik had misschien zelfs nog wel een paar tienden sneller kunnen gaan, dus we zijn bij HRT best wel tevreden over waar we staan. We hebben laten zien dat we een goede kans hebben om het verschil op korte termijn goed te maken."