Hilversummer moest pokeravond met leven bekopen

Een 19-jarige Hilversummer die in januari dood langs de A27 werd gevonden blijkt om het leven te zijn gebracht na een avondje pokeren. Toen de man en zijn vriendin na afloop naar huis gingen, werden ze door twee mannen ontvoerd. In hun eigen huis werden ze vervolgens beroofd. De Hilversummer werd een dag later bij Hollandsche Rading dood aangetroffen.

Duidelijk is dat de man en zijn vriendin onder bedreiging van een wapen moesten instappen, moesten zeggen waar ze woonden en thuis de code van hun kluis moesten afgeven, waarna ze beroofd werden van geld en mobiele telefoons. De Hilversummer werd daarbij in zijn scheenbeen geschoten en later dus om het leven gebracht.

In de zaak werden drie verdachten aangehouden. Daarvan werden er twee voorlopig op vrije voeten gesteld. De 20-jarige Joshua B. staat woensdag voor het eerst voor de rechter in een pro-formazitting. Hij wordt verdacht van doodslag en van ontvoering, afpersing en drugshandel.

Het onderzoek is nog niet afgesloten. Met name de toedracht van de ontvoering aan de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht en de gebruikte auto, een donkere Saab, is nog onduidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden.