Nintendo verlaagt prijs Wii

De Nintendo Wii zakt volgende maand in prijs. Volgens het Amerikaanse techblog Engadget moet de spelcomputer halverwege mei 150 dollar kosten in de Verenigde Staten. Op dit moment kost de spelcomputer nog 199 dollar. De prijsdaling zou de Wii opnieuw aantrekkelijk moeten maken nadat het bedrijf de verkoop de afgelopen maanden zag dalen. Nintendo wil niet reageren op de geruchten.

De Japanse gamegigant heeft nog geen opvolger voor de Wii aangekondigd. De prijsdaling kan een indicatie zijn dat de spelcomputer aan het eind van zijn levenscyclus zit. Het bedrijf gaf eerder aan al enkele jaren te werken aan een nieuwe spelcomputer.

De draagbare Nintendo DS kwam in maart 2005 op de markt. Vorige maand kwam Nintendo's opvolger, de Nintendo 3DS, uit. De Nintendo DS ligt nog altijd in de winkels, maar de 3DS zal die plaats langzaam overnemen. De Nintendo Wii werd eind 2006 gelanceerd en krijgt mogelijk volgend jaar een vervanger.

Op dit moment is de Nintendo Wii in Nederland verkrijgbaar in combinatie met een spel voor iets minder dan tweehonderd euro. Naast de Nintendo Wii heeft het Japanse gamebedrijf ook de Nintendo DSi, Nintendo DSi XL en Nintendo 3DS in de winkel liggen.