Ferguson: "Giggs is gewoon uniek"

Ryan Giggs werd gisteren na afloop van Manchester United - Chelsea bewierookt door zijn trainer Sir Alex Ferguson. Ook Wayne Rooney kreeg complimenten.

Giggs maakte ruim twintig jaar geleden zijn opwachting in het eerste elftal van The Mancunians, maar speelt op zijn 37ste nog altijd een belangrijke rol bij zijn ploeg. "We hebben het al zo vaak gezegd over de man. Hij is gewoon fantastisch. Een uniek persoon en speler."

"Zijn bijdrage was groot", vervolgde Ferguson. "De goal in de wedstrijd in Londen bereidde hij voor. Vanavond was hij eveneens twee keer aangever. Dat is fantastisch. Zijn ervaring was van vitaal belang." De Schotse manager denkt dat zijn lichaamsbouw Giggs op deze leeftijd helpt. "Hij heeft amper gewicht mee te slepen en heeft een uitstekende balans. Dat is hij nooit kwijtgeraakt."

Ook Rooney, die gisteren strooide met mooie passes, kreeg lof. "Hij speelt al langere tijd erg goed", zei Ferguson over de aanvaller. "Hij geniet van de positie waarop hij speelt. Het geeft hem vrijheid zijn energie te gebruiken. Hij heeft op zijn maximum gespeeld. In de eerste wedstrijd was hij gigantisch en vanavond deed hij zijn werk opnieuw."

Over Schalke 04, de mogelijke tegenstander van United in de halve finale, wilde Ferguson nog niet te veel zeggen. "Maar we hebben op dit moment het momentum aan onze zijde. Dat is iets belangrijks. Iedereen wil nu elke wedstrijd winnen. De bonus die ik heb is dat al mijn spelers fit worden of zijn. We hebben onze vorm bereikt en dat is een goed moment."