'Wilders niet geïnteresseerd in zijn kiezers'

PVV-leider Geert Wilders is arrogant en niet geïnteresseerd in zijn kiezers. Hij is alleen geïnteresseerd in hun stem, zei Geert Tomlow woensdag op Radio 1. In 2006 stond hij op de twaalfde plaats van de kandidatenlijst van de PVV.

Dinsdag maakte hij met voormalig PVV-kandidaat voor de Eerste Kamer en Provinciale Staten Oege Bakker de oprichting van de Vereniging voor de PVV bekend. Met die vereniging willen zij bij de PVV aandringen op meer democratie. "Ze doen maar", stelde Wilders dinsdag in een reactie. "Het gaat om twee mannen die door de PVV zijn afgewezen."

Wel zou Wilders nog nagaan of zij PVV in hun naam mogen gebruiken Op de website van de vereniging val te lezen dat er sprake is van een win-win situatie. Ook als de vereniging geen leden trekt, zou dat een duidelijke boodschap aan de PVV zijn, namelijk dat de kiezers geen behoefte hebben aan meer democratisering. Toch is Tomlow beledigd door de reactie van Wilders.

Hij speelt volgens hem meteen op de man, wat typerend voor hem zou zijn. Daarom overweegt Tomlow over te lopen naar de VVD. "Ik hoop dat de VVD lessen leert van de PVV."


Geert Wilders (Foto: Novum)