[CL] Uitslag FC Shakhtar Donetsk - FC Barcelona

FC Barcelona heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Na de 5-1 zege in eigen huis tegen FC Shakhtar Donetsk werd er vandaag ook in Oekraïne gewonnen, het werd 0-1.

Shakhtar Donetsk begon goed aan de wedstrijd, maar Barcelona, dat begon met Afellay in de basis voor de geschorste Iniesta, kwam deze beginfase goed door. Langzaam namen de Spanjaarden de regie over, maar de kansen leverden aanvankelijk niks op. Vlak voor rust was het echter wel raak, na een mooie aanval scoorde Lionel Messi de 0-1.

In de tweede helft ging Shakhtar Donetsk, dat in de Champions League nog nooit een thuiswedstrijd had verloren, nog wel op zoek naar de gelijkmaker. Dit was echter tevergeefs. Aan de andere kant kreeg Afellay nog wel de kans om een prima wedstrijd te bekronen met de 0-2, maar hij zag zijn inzet gestopt worden.