Lange Frans downloadt zelf ook

Lange Frans roept muziekliefhebbers op om voor zijn muziek te betalen. Dit zegt de rapper, die eigenlijk Frans Christiaan Frederiks heet, in een NOS-reportage over de nieuwe anti-downloadplannen van de liberale VVD-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven.

"Als je dat liedje nou hebt gedownload, en je gaat er helemaal lekker op, dan kun je er toch ook 99 cent voor betalen?", bekritiseert Lange Frans de downloaders. De rapper is dan ook helemaal voorstander van het harder aanpakken van het downloaden van muziek.

"We hebben natuurlijk gezien in Zweden dat met dit soort maatregelen te treffen tegen de middle men de fysieke verkoop met 9 procent is toegenomen en de digitale met 35 procent. Dus dat zijn optimistische cijfers", aldus Lange Frans.

De rapper kan wel een centje extra gebruiken. Door het toedoen van zijn rappartner en ex-manager Baas B. verloor Lange Frans vorig jaar veel geld.

Update 12 april 19.21 uur
Dat Lange Frans zelf ook illegaal downloadt, en dus een beetje hypocriet is, blijkt uit zijn tweet van 22 januari (mirror), waarin hij wil weten hoe hij een illegale versie van Cool Edit Pro op zijn laptop werkend kan krijgen. Via 'die torrent shit' lukt dat blijkbaar.

Op 1 april blijkt hij overigens inmiddels vaker torrents te gebruiken 'om vol gas te downloaden' en ook downloaden van series, wat straks als het aan het kabinet ligt verboden zal zijn, gaat 'm inmiddels goed af.


Lange Frans: Betaal toch 99 cent