Rechtszaak Sony en Hotz geschikt

De rechtszaak tussen Sony en hacker George Hotz, die de beveiliging van de Playstation 3 totaal heeft gekraakt, is tot een einde gekomen via een schikking. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen. De details van de schikking zijn niet bekend, buiten het feit dat Hotz een gerechtelijk bevel is opgelegd. In andere woorden, Hotz mag geen PS3's meer hacken.

De partijen zijn op 31 maart tot een overeenkomst gekomen. Sony en Hotz zeggen allebei tevreden te zijn dat de zaak achter ze ligt. De motivatie achter de rechtszaak was volgens Sony om hun intellectuele eigendommen en hun gebruikers te beschermen, wat met deze schikking en het gerechtelijke bevel is gelukt, aldus Riley Russel, General Counsel van SCEA (Sony Computer Entertainment America).

Hotz: "Het was nooit mijn bedoeling om problemen te veroorzaken of om piraterij makkelijker te maken. Ik ben blij dat de zaak achter me ligt." Volgens hem heeft hij nooit de wet gebroken. De aanklacht van Sony was het posten van informatie die het omzeilen van de beveiliging van de Playstation 3, wat tot piraterij zou leiden.