Analist: Playstation Netwerk populair bij breed publiek.

Het PlayStation Netwerk wint aan populariteit onder een breed publiek. Dat beweert marktanalist Colin Sebastian van onderzoeksbureau Lazard Capital Markets tegenover de website Industry Gamers. Sebastian onderbouwt zijn stelling door Angry Birds aan te halen. Het spel dat sinds januari verkrijgbaar is voor de PlayStation 3 is binnen drie maanden uitgegroeid tot het meest gedownloade spel in de online winkel ooit.

Naast het succes van het gemakkelijk te besturen Angry Birds is ook de gratis online game Free Realms populair. "Het Playstation Netwerk is ook succesvol op het gebied van nieuwe verdienmodellen, waaronder het aanbieden van microtransacties," zegt Sebastian tegen de website. Via microtransacties kunnen spelers voordelen kopen voor in een spel, zoals gamevaluta of een sneller paard. De analist denkt dat deze trend door zal zetten en dat meer gamebedrijven zich gaan wagen aan het produceren en uitgeven van spellen voor het online netwerk van de PlayStation 3.

Angry Birds was al een grote hit op de iPhone, iPod Touch en iPad. Gamebedrijf Rovio zou zelfs een film willen maken over de boze vogels die de strijd aangaan met varkens. Naar schatting heeft Angry Birds het bedrijf al 48,6 miljoen euro opgeleverd, terwijl de productiekosten van de eerste versie van het spel rond de 97 duizend euro lag.