Anonymous stopt met PSN-aanvallen

Anonymous valt het netwerk van Sony niet meer aan. De groep realiseert zich dat het aanvallen van het PlayStation Network geen goed idee is. Zij hebben daarom tijdelijk de actie tegen Sony gestopt, totdat er een methode wordt gevonden die klanten van Sony niet benadeelt.

Volgens Anonymous staan ze aan de kant van de consument, om voor onze rechten op te komen en zijn de aanvallen niet op klanten van Sony gericht. Het spijt hen dat de aanvallen eigenlijk alleen klanten benadeelden en als klanten er last van hebt gehad, dat het niet hun bedoeling was. Ze zijn nu bezig persoonlijke informatie van Sony-medewerkers te verzamelen, zodat ze die informatie kunnen gebruiken in verdere acties tegen het bedrijf.

Deze aanvallen zijn een reactie op de actie van Sony. Sinds de PlayStation 3 is gekraakt en deze hack openbaar is gemaakt, is Sony bezig om deze hackers te stoppen. Zo heeft Sony juridische stappen ondernomen tegen de hackers GeoHot en Graf_Chokolo. Anonymous is het hier niet mee eens en is tot actie overgegaan. Dat ze daarmee vooral gebruikers van het PlayStation Network benadeelden zijn ze nu achtergekomen.