Minecraft krijgt officiële releasedatum

Minecraft zal op 11 november eindelijk zijn ‘bèta'status kwijt zijn; bedenker Markus Persson laat namelijk weten dat het spel op die datum officieel uitgebracht zal worden. Het is misschien een beetje raar dat er gesproken wordt over een releasedatum als het gaat om een spel waar al een miljoen exemplaren van zijn verkocht, en dat al ruim 20 miljoen pond opgebracht heeft.

Persson zelf zegt hierover: "Het is een beetje tricky om Minecraft echt ‘uit te brengen', vooral omdat we het nog steeds blijven updaten. De ‘full version', die we uit zullen brengen, zal niet heel veel verschillen van hoe het spel een week geleden was, en we zullen ook nog steeds vernieuwingen realiseren na de release. Het is dus meer een soort mijlpaal als we die ‘bèta'status kwijtraken, en een doel om naartoe te werken."

Ten slotte bevestigt Persson dat de volgende update voor Minecraft zal inhouden dat er weersinvloeden zullen verschijnen in het spel. Dit houdt in dat er neerslag zal zijn (sneeuw in besneeuwde gebieden, regen in normale gebieden en niks in de woestijnen), waarbij de lucht donkerder zal zijn en de zon en de maan verborgen zullen zijn. Tijdens de regen wordt bovendien alles nat, en de sneeuw zal de grond bedekken. Ook is het mogelijk dat er onweer plaats zal vinden tijdens de buien, compleet met lichtflitsen. Deze update zal ergens volgende week komen, we zijn benieuwd!

minecraftklein