'Hans Kraay jr. moet weg'

Fans van Voetbal International (VI) zijn een petitie gestart om Hans Kraay jr. weer weg te krijgen uit het programma. Dit meldt Het Parool donderdag. Na de VI-uitzending van maandagavond, waarin 'Hansie' voor de tweede keer in korte tijd te zien was, is Spreekverbod.nl in actie gekomen tegen de SBS-presentator.

Kraay schuift sinds een paar weken weer aan bij het RTL-programma. Hij was vorig seizoen ook regelmatig te gast, maar volgens SBS liep de frequentie al snel te hoog op. De zender verbood Kraay om bij de andere omroep bij te klussen. Na een maandenlange soap mocht de voetbalkenner weer te gast komen in VI, maar niet iedereen is dus even blij met zijn terugkomst.

"Tenenkrommend, plaatsvervangende schaamte en walging van het clowneske gedrag van Hans Kraay jr. maakte zich maandag over duizenden kijkers van VI meester. Voor de tweede maal wist Kraay met zijn nerveuze, irritante en geforceerde optreden de kijkers tegen zich in het harnas te jagen. Met weemoed verlangen wij terug naar het VI zonder Kraay", zo luidt een deel van de petitie, die met iets meer dan 50 ondertekenaars nog niet veel animo lijkt te hebben.

Eerder beklaagden gebruikers van het FOK!forum zich al over de VI-uitzending van afgelopen maandag. Massaal vonden ze de uitzending 'te geforceerd grappig' en wekte het gedrag van onder andere Kraay irritatie op.

Columnist Nico Dijkshoorn sprak zich nog het meest kritisch uit over de rol van de SBS-presentator: "Hans werd zogenaamd boos. Slecht cabaret, daar zat ik naar te kijken. Hans is definitief een Swiebertje geworden. Voor eeuwig de man die op afroep zijn oeroude kunstje opvoert. Hij scheldt, omdat het geld oplevert. Hans minacht de kijker. Hij denkt dat we het niet doorhebben. Dat we zijn woede geloven."


Petitie gestart tegen Hans Kraay jr. in Voetbal International