Trainer Benfica: "We moeten door kunnen gaan"

PSV en FC Twente staan donderdagavond in kwartfinales van de Europa League tegen Benfica en Villarreal. Benfica-trainer Jorge Jesus verwacht dat PSV de halve finales niet haalt.

Oefenmeester Jorge Jesus begint met het volste vertrouwen aan het duel met de voormalig koploper van de Nederlandse Eredivisie. Donderdagavond speelt hij met Benfica de eerste wedstrijd tegen PSV in het Estadio da Luz. Daar wil hij zijn voordeel mee doen.

"Het is belangrijk de steun van onze supporters te hebben en ik heb me laten vertellen dat het stadion vol is", blikte Jorge Jesus geciteerd door Voetbal International vooruit op het duel. "Het maakte me niet uit of we een doelpunt tegen krijgen, als we maar winnen. Natuurlijk is een 1-0 zege beter dan 2-1, maar winst is het belangrijkste."

"PSV is een uitstekende ploeg, een van de beste in Nederland. Ze hebben ambities in de Europa League, maar toch moeten we door kunnen gaan", gaat de trainer verder, die afgelopen weekend door het verlies tegen FC Porto de landstitel aan zich voorbij zag gaan.

Het verlies bij Porto zal weinig uitwerking hebben op zijn ploeg, meent Jesus. "Al voor de wedstrijd tegen Porto wisten we dat de competitie een verloren zaak was. Toch wilden we ze wel verslaan voor de eer. Tegen PSV zal het een andere wedstrijd zijn, aangezien elke ploeg bij de laatste acht de Europa League ook kan winnen. Ons volgende doel is dan ook de halve finale."