Sony: "Aardbeving heeft geen invloed op NGP"

De natuurrampen in Japan van vorige maand hebben geen invloed op de lancering van de Next Generation Portable, de NGP. Dat heeft een woordvoerder van het Japanse hoofdkantoor van Sony gezegd tegen de Japanse krant Nikkei. De nieuwe draagbare spelcomputer en opvolger van de Playstation Portable, moet eind dit jaar op de markt komen.

Maandag stelde Jack Tretton van de Amerikaanse afdeling van Sony nog dat de NGP wellicht in sommige gebieden niet dit jaar verschijnt. Dit had volgens hem te maken met de aardbeving in Japan en een tekort aan onderdelen. Het hoofdkantoor van de hardwaregigant spreekt dit nu tegen.

Volgens de woordvoerder is Sony nooit van plan geweest de nieuwe draagbare spelcomputer wereldwijd in een keer te lanceren. Het bedrijf zou de NGP eind dit jaar in fases op de markt willen brengen. Dit deed het bedrijf ook met de Playstation 3. Op 11 november 2006 verscheen de spelcomputer in Japan, terwijl deze 23 maart 2007 in Europa te koop was.

De NGP zou een beeldkwaliteit hebben die vergelijkbaar is met die van HD-televisies. Gamers kunnen spellen voor het apparaat op verschillende manieren besturen, waaronder via analoge joysticks, een aanraakscherm en bewegingssensoren.