Tretton verdedigt hoge prijs platformen

Gamen is geen goedkope hobby. Niet alleen zijn games vrij prijzig, ook de consoles, PC's en handhelds waarop je ze speelt kunnen aardig duur zijn. Toch vindt Jack Tretton, CEO bij Sony Computer Entertainment America, dat de prijs past bij de kwaliteit van het product.

Volgens Tretton koop je technologie om er jaren plezier van te hebben. Het is niet gek dat er dan ook een prijskaartje aan vast hangt.

"People are used to spending several hundreds of dollars to get a portable device. I think in the long run, when you look at that total investment in a platform, the amount of money you spend on the hardware is a relatively small percentage of the total investment."

Volgens Tretton zijn veel producten zo duur omdat ze kwaliteit bieden en is het niet de prijs die van een product een succes maakt. Als een product slecht is maar goedkoop, dan zal het alsnog geen succes worden terwijl dure producten van een goede kwaliteit altijd het publiek zullen vinden en een succes zullen worden ondanks de hoge prijs.

Binnenkort zal Sony met hun nieuwe handheld komen genaamd de NGP op de markt komen. Wellicht dat deze uitspraken van Tretton alvast een voorbereiding zijn op prijs die de NGP zal gaan krijgen.

Jack Tretton