Telstar behoudt deze zomer slechts drie spelers

Telstar moet zich komende zomer gaan roeren op de transfermarkt. De Jupiler League-club houdt slechts drie spelers over na dit seizoen vanwege aflopende verbintenissen.

Middenvelders Sjaak Lettinga en Raymond Fafiani en aanvaller Melvin Holwijn zijn vooralsnog de enige spelers die blijven bij Telstar. Het drietal heeft een contract tot medio 2012. Het andere deel van de spelersgroep is na dit seizoen transfervrij of keert waarschijnlijk terug naar AZ.

"We moeten uiteindelijk weer naar een groep van 23 man", zei assistent-trainer Toon Beijer in gesprek met Voetbal International. "Maar van paniek is nog geen sprake, verre van. Zoals bekend zullen hier ook volgend seizoen weer spelers van AZ worden gestald. Welke talenten zal in een later stadium blijken. De eerste gesprekken daarover zijn inmiddels opgestart."

Beijer ziet doelman Cor Varkevisser wel in Velsen-Zuid blijven. "Hij heeft een eenzijdige optie in zijn contract waarin staat dat hij er een jaar bij krijgt bij een x-aantal wedstrijden. Cor heeft me laten weten dat hij die optie wil lichten en eigenlijk nog langer wil verlengen."

Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met Reading-huurlingen Jack Mills en Jacob Walcott. Reading is bijzonder enthousiast over de ontwikkeling van Mills en Walcott. Ze hebben afgelopen week twee dagen in Engeland meegetraind en zijn volgens de club zichtbaar vooruit gegaan.