[CL] Uitslag FC Barcelona - Shakhtar Donetsk

FC Barcelona heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Shakhtar Donetsk in Camp Nou eenvoudig met 5-1 gewonnen. De Catalanen lijken hierdoor al bijna verzekerd van de halve finale tegen Real Madrid, hoewel de returns nog wel gespeeld moeten worden.

Barcelona begon goed aan de wedstrijd, want al na twee minuten wist Iniesta via de korte hoek het net te vinden. Daarna mocht Shakhtar komen en de Oekraïners lieten zien waarom ze tot de kwartfinale van het kampioenenbal zijn doorgedrongen, maar de kansen die ze kregen, wisten ze niet te benutten.

Barça bleek het vizier wel op scherp te hebben, want nog voor rust wist Alves na aangeven van Iniesta de 2-0 te maken. Vlak na rust wist Piqué voor de Catalanen het net te vinden, waarna Yaroslav Rakitskiy Shakhtar via een volley terug in de wedstrijd bracht. Een minuut later zette Keita via een kanonskogel de marge echter al weer op drie. Xavi tekende in de slotfase nog de 5-1 aan, waardoor het vrijwel zeker lijkt dat de halve finale in de Champions League tussen Barcelona en Real Madrid zal gaan.