Nederlander aangehouden voor misbruik Suriname

De politie in Suriname heeft enkele dagen geleden een van kindermisbruik verdachte Nederlander aangehouden. Een politiewoordvoerder meldt woensdag dat hij vastzit en dat er tweemaal aangifte tegen hem is gedaan wegens 'seksueel molest' van minderjarigen. De man werd gepakt in het district Sipaliwini, ten zuiden van Paramaribo.

De Surinaamse minister van Justitie en Politie Martin Misiedjan liet onlangs een speciaal politieteam afreizen naar het binnenland om daar onderzoek te doen naar de man. Verschillende lokale media melden dat bewoners van het gebied waar hij werkzaam was, achter de Nederlander bleven staan. Hij zou daar getrouwd zijn met een 10-jarig meisje. Bovendien was er volgens de bewoners geen aangifte tegen hem gedaan.

De Nederlander werkte op in ieder geval twee scholen in het binnenland. De zaak kwam aan het rollen toen een stagiair melding maakte van een bekentenis van de man over het misbruik. Hij is inmiddels ontslagen door het Rooms-Katholiek Christelijk Onderwijs, waar de scholen onder vallen.

Wanneer de Nederlander precies is gepakt, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. Na zijn aanhouding is de man overgebracht naar Paramaribo. De politie zegt door te gaan met het onderzoek in het Surinaamse binnenland.