Twee NAVO-tankwagens in vlammen op in Pakistan

Gewapende mannen hebben woensdag twee tankwagens van de NAVO in brand gestoken in het zuidwesten van Pakistan. De tankwagens waren onderweg naar Afghanistan. Dat meldt de Pakistaanse politie.

De aanval had plaats in het district Bolan in de provincie Baluchistan. De politie heeft geen verdere details vrijgegeven over de aanval of het lot van de chauffeurs van de tankwagens. Militanten vallen vaker bevoorradingstrucks van de NAVO aan. De leveringen komen aan in de zuidelijke havenstad Karachi en worden vervolgens met vrachtwagens naar Afghanistan vervoerd.

Eveneens woensdag zijn vier jongens in het noordwesten van Pakistan om het leven gekomen toen een achtergelaten explosief afging. De kinderen waren aan het spelen bij een vijver in het stadje Kohat toen het explosief, mogelijk een mortiergranaat, afging. Volgens een lokale overheidsmedewerker lijkt het om een ongeluk te gaan.

In grote delen van het noordwesten van Pakistan hebben de afgelopen drie jaar veelvuldig gevechten plaatsgevonden tussen het leger en militanten. Weggegooide munitie of niet ontplofte mortieren en raketten worden vaak gevonden. Primitieve landmijnen zijn een vaak gebruikt wapen van de opstandelingen.