Gezocht: Overvaller met 'Ali B.-accent'

De politie is op zoek naar de dader van een overval op een bloemenzaak in Capelle aan de IJssel. Hier werd in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond aandacht aan besteed. De AVRO besloot op 'creatieve wijze het daderprofiel te schetsen', zo heeft de dader een Ali B.-accent, volgens de eigenaresse van de bloemenzaak.

Opsporing Verzocht heeft volgens een woordvoerder van de AVRO na iedere uitzending 'bonje' met het Meldpunt Discriminatie en heeft dit op creatieve wijze willen voorkomen, daarom is de beschrijving van de dader niet aangepast, aldus de woordvoerder. "Want laten we eerlijk zijn: iedereen weet op welke bepaalde bevolkingsgroep mevrouw doelt. Maar dat mag je niet hardop zeggen in Nederland."

De Nederlandse rapper van Marokkaanse komaf lijkt er nog niet uit te zijn wat hij van de beschrijving van de dader vindt. "Ali B. accent! Is dat nieuw voor Marrokaan of rapper?", vroeg hij zich af via Twitter. B. associeert vervolgens: "Ik zie het al voor me... een dierenbeul met het accent van Marianne Thieme." Tegenover RTL Boulevard gaf hij aan toch wel begrip voor het slachtoffer van de overval te hebben. "Ik denk dat ze het met de juiste bedoelingen heeft gezegd. Ik hoop voor die mevrouw dat de zaak snel wordt opgelost, dat is het belangrijkste."