Hartman: Jan Mulder is een slappe drol

De uitlatingen die presentator Maxim Hartman deed over verschillende bekende Nederlanders was volgens de programmamaker 'pure en ordinaire geldingsdrang ten koste van iedereen'. Dit verklapte hij dinsdagavond in een interview bij De Wereld Draait Door (DWDD).

Zo noemde Hartman Jan Mulder een slappe drol ('Omdat hij in herhaling valt, die verontwaardiging is een trucje'), is John de Mol de duivel ('Hij verdooft mensen met zijn producties') en ziet Coen Verbraak er niet uit ('Dat was een grapje, maar interviewen kan hij niet').

Hartman, die vooral bekend is geworden door Rembo & Rembo, zat bij DWDD ter promotie van zijn nieuwe programma Omroep Maxim, waarin hij reportages maakt met gewone mensen. Het VPRO-programma is dan ook gegarandeerd '100% BN'er-vrij'.

Naar de eerste aflevering keken maandag slechts 226.000 mensen, maar dat deert Hartman niet. Volgens hem moet de publieke omroep zich niet met kijkcijfers bezig houden. Succesvolle programma's als Boer Zoekt Vrouw kan de publieke omroep beter aan de commerciëlen cadeau doen. Omroep Maxim is elke maandag om 21.20 uur op Nederland 3 te zien.


VPRO-presentator Maxim Hartman: Jan Mulder is een slappe drol