De Graafschap en Pastoor vrijwel rond

Een akkoord tussen De Graafschap en Alex Pastoor, nu nog trainer van Excelsior, lijkt een kwestie van dagen te zijn. De oefenmeester moet bij De Superboeren Darije Kalezic opvolgen, die aan het einde van het seizoen vertrekt.

Pastoor heeft al een uitgebreid gesprek met Leen Looyen, technisch directeur van De Graafschap, en het bestuur van de ploeg uit Doetinchem gehad. Daarnaast liet de trainer ook weten vooralsnog de enige serieuze kandidaat voor de vacante functie te zijn.

"Ik moet privé nog wat zaken op een rijtje zetten. Dat doen we altijd met het gezin in zo'n situatie. En dan wil ik op korte termijn uitsluitsel geven," lichtte Pastoor, die inmiddels twee jaar de scepter over de selectie van Excelsior zwaait, toe. "Ze zeggen wel eens dat De Graafschap Heerenveen in het klein is. Ik vind het in elk geval een schitterende club met een mooie uitstraling en het hok zit daar altijd vol. Dat spreekt me aan."

De Graafschap en Pastoor hebben tot nu toe twee keer met elkaar om de tafel gezeten. "Het gesprek dat ik met Leen had, gebeurde in een uitstekende sfeer en we hebben ook prettig over de inhoud van de functie kunnen praten," aldus de coach over het onderhoud. Afgelopen donderdag had de 44-jarige Amsterdammer ook nog een gesprek met de Raad van Commissarissen.

Looyen wilde nog niet reageren op de mogelijke komst van Pastoor, maar gaf wel aan dat de bal niet alleen bij Pastoor ligt. De Graafschap wil echter wel haast maken met de bekendmaking van een nieuwe coach. "De wachttijd is voorbij," aldus de technische man.