Uitstel NGP door ramp in Japan

De gigantische ramp die in Japan heeft plaatsgevonden heeft de gamesindustrie al op verschillende manieren beïnvloed. Nu zal ook de release van de NGP door de ramp vertraagd worden.

Sony had aangegeven dat een wereldwijde lancering van het apparaat er niet in zou zitten maar dat ze zouden proberen om de NGP te releasen in één van de werelddelen aan het einde van dit jaar. Nu geeft Sony echter aan dat ze door problemen die zijn ontstaan in Japan, de NGP waarschijnlijk later zullen releasen dan gepland.

In het noorden van Japan zijn een aantal fabrieken na de aardbeving en tsunami stilgelegd omdat er reparaties plaats moeten vinden. Ook is er een tekort aan onderdelen die uit het getroffen gebied zouden moeten komen. Hierdoor zal de NGP waarschijnlijk pas later in de winkels verschijnen.

Naast de problemen met de productie van de NGP zelf, zijn ook een hoop gamedevelopers getroffen door de ramp. Door de release van de NGP uit te stellen krijgen deze bedrijven de mogelijkheid om de vertraging die ze hebben opgelopen met de ontwikkeling van hun games voor de NGP in te kunnen halen.

NGP