Stem Jan Smit nog niet helemaal de oude

Jan Smit is nog niet helemaal tevreden over zijn stem. De Volendammer stond zaterdag voor het eerst weer op het podium na zijn verplichte rustperiode van drie maanden. "Mijn stem was niet hoe het altijd is geweest", vertelde Smit na afloop aan het AD. "Maar ik ben een perfectionist."

De Volendammer ging in januari onder het mes om een poliep te laten verwijderen. Daarna hield Jan bijna drie maanden rust op doktersadvies. Zaterdag stond hij voor het eerst weer op de planken in het Belgische Hasselt. "Ik wilde eigenlijk rustig aan beginnen, maar in mijn enthousiasme schreeuwde ik het meteen uit zodra ik op het podium stond."

Smit genoot van zijn 'comeback'. "Er was een prachtige ambiance en mensen waarderen het dat ik terug ben." Tijdens zijn rustperiode vroeg Jan zijn vriendin Liza ten huwelijk en genoot hij van zijn in november geboren dochter Emma. "Ze begint nu te brabbelen." De 25-jarige zanger blijft het rustig aan doen en gaat minder optreden. "Volgens de dokter heb ik rust en regelmaat nodig."


Jan Smit (Foto: Novum)