[Serie A] Juventus klopt Roma in slotfase

Juventus heeft zondag met 2-0 gewonnen op bezoek bij AS Roma. Roma kreeg voor de pauze de beste kansen, maar vergat te scoren. Na de rust hield de Braziliaanse doelman Doni Roma op de been met enkele puike reddingen, waarna Juve toesloeg na rust. Juventus blijft zevende in de Serie A, maar nadert nummer zes Roma tot op twee punten.

Na een uur spelen brak Milos Krasic eindelijk de ban. De Serviër van Juventus volleerde snoeihard binnen op aangeven van linksback Fabio Grosso, die zijn man knap uitspeelde op de achterlijn en vervolgens het overzicht behield. De voorsprong van Juventus was niet geheel verdiend, omdat de thuisploeg voor rust de beste kansen kreeg.

Roma ging na de openingstreffer op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er meer ruimte ontstond voor de bezoekers. Doelman Doni behoedde de Romeinen luttele minuten later voor een grotere achterstand, door een uitbraak knap onschadelijk te maken.

Twintig minuten voor tijd schoot de Fransman Jérémy Menes keihard op de lat namens Roma, waarna Juve het duel aan de overzijde besliste. Doni redde in eerste instantie nog met een katachtige reflex op een harde in zet van Krasic van dichtbij. Een minuut later schoof Alessandro Matri de bal koelbloedig onder de uitkomende doelman in het doel.