Red Bull: "Na vrijdag besluit over inzet KERS"

Red Bull Racing zal komende vrijdag in Maleisië na de vrije trainingen gaan beslissen over de inzet van het Kinetic Energy Recovery System. De Oostenrijkse renstal heeft nog wat betrouwbaarheidsproblemen met het systeem en besloot daarom in Australië na de vrijdag KERS van de bolides te halen.

"We besloten dat in Melbourne op het nippertje," zei Red Bull-teambaas Christian Horner over het uit de auto's halen van KERS tegen BBC Radio 5. "Het was een collectief besluit omdat we niet wisten of we er in Melbourne van zouden profiteren. Het enige voordeel dat je zou kunnen hebben was bij de start."

"Op andere circuits heb je meer profijt van het systeem. In Australië reden we er vrijdag zonder problemen mee. We hadden er echter onvoldoende vertrouwen in omdat we er niet heel veel mee hadden getest. Nu is dat vertrouwen gegroeid omdat we meer meters hebben gemaakt. Hopelijk loopt het op de vrijdag in Maleisië ook vlekkeloos zodat we er mee kunnen racen."

Volgens Horner kan KERS voor Red Bull nog drie tot vier tiende van een seconde per ronde opleveren. "In de vorige race was het niet zo’n probleem om KERS niet te gebruiken. Het blijft echter zo dat je er 80 pk extra mee krijgt. Over een ronde kan dat je tussen de drie en vier tienden opleveren."