Veel blessureleed bij Ajax

De overwinning van Ajax op Heracles (3-0) heeft zijn tol geëist. De Amsterdamse ziekenboeg heeft een paar nieuwe spelers opgenomen.

Zo raakte Daley Blind geblesseerd aan zijn enkel. Lorenzo Ebecilio moest afhaken wegens een hamstringblessure. Ook kampte Miralem Sulejmani met problemen aan zijn hamstring. Siem de Jong moest het veld verlaten vanwege een gekwetste achillespees.

Coach Frank de Boer verklaarde na afloop van het duel dat de blessures niet allemaal even zwaar van aard zijn. "Over de problemen van Ebecilio en Sulejmani is nog niet veel te zeggen. Ik denk dat de blessures van Blind en De Jong wel meevallen", aldus de oefenmeester tegenover de media.

Ajax begon de wedstrijd al zonder de geblesseerde basisspelers Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld en Maarten Stekelenburg. Met uitzondering van de laatstgenoemde zal De Boer vermoedelijk snel weer over deze spelers beschikken. "Van der Wiel had last van zijn bovenbeen, maar had ook weleens behoefte aan een wedstrijdje rust. Hij is er snel weer bij. Alderweireld staat ook weer op het trainingsveld, maar over hem durf ik niet veel te zeggen."