Opnieuw hoge Libische functionaris gevlucht

De Libische onderminister van Buitenlandse Zaken Abdelati Obeidi is gevlucht naar Griekenland. Hij is vanuit Libië de grens met Tunesië overgestoken en is daarna naar Athene gevlogen. Dat meldde zondag een veiligheidsfunctionaris op het vliegveld in Tunesië waar Obeidi in het vliegtuig stapte.

Obeidi is de zoveelste hoge functionaris uit het afbrokkelende regime van de Libische leider Moammar Gadhafi die de benen neemt. Eerder vluchtte minister van Buitenlandse Zaken Moussa Koussa naar Groot-Brittannië.

Update 18.54 uur
Het lijkt nu dat Obeidi, waarnemend minister van Buitenlandse Zaken, niet gevlucht zou zijn naar Athene. Al Obeidi komt in Athene een boodschap van Gadhafi overbrengen aan de Griekse premier Giorgos Papandreou. De inhoud van de boodschap is volgens het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken niet bekend.

Volgens het bureau van Papandreou heeft de Libische premier Baghdadi Al Mahmudi zaterdag telefonisch met Papandreou gesproken. De Griekse premier pleegde zondag overleg over de Libische crisis met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan.