[125cc] Motorcoureur Iwema valt uit in Jerez

Motorcoureur Jasper Iwema heeft niet opnieuw punten kunnen pakken. Tijdens de tweede grand prix van het seizoen in het Spaanse Jerez viel de Nederlandse 125cc-rijder halverwege uit. Hij lag toen op de zeventiende plaats. Bij de eerste race in Qatar was Iwema nog als twaalfde geëindigd.

De zege in het regenachtige Zuid-Spanje ging naar Nico Terol. De Spanjaard won twee weken geleden ook de eerste race van het seizoen in Qatar. Terol vocht lang met team- en landgenoot Hector Faubel om de zege, maar Faubel ging in de laatste ronde onderuit en werd pas elfde.

Samen met Terol stonden de Duitser Jonas Folger en de Fransman Johann Zarco op het podium. De Brit Danny Kent werd de beste van de rest.

Terol staat nu ruim voor in de WK-stand met de maximale 50 punten. Nummer twee is Folger met 31 punten. Zijn landgenoot Sandro Cortese staat daar weer een punt achter. Met de vier punten die hij in Qatar verdiende, staat Iwema achttiende in de strijd om de wereldtitel.