Swerts: "Van opzet was geen sprake"

Het seizoen van Maarten Martens is zo goed als zeker voorbij. Tegen Feyenoord liep de middenvelder een flinke vleeswond op, door toedoen van Gill Swerts.

De rechtsback van Feyenoord kreeg rood voor de overtreding die hij maakte op zijn landgenoot. "Dat is voor mij vervelend. Maar voor Maarten is het nog veel erger", zegt een schuldbewuste Swerts na afloop tegenover Goal.com. "Hij had een gapende vleeswond op zijn scheenbeen. Ik heb begrepen dat het inmiddels is gehecht. Hier is hij wel vier of vijf weken zoet mee is. Hierdoor denk ik dat de kans heel klein is dat hij dit seizoen nog in actie komt."

Swerts wist meteen dat het mis was. "Toen ik hem hoorde schreeuwen ben ik gelijk naar hem toegegaan", vervolgt de Belg. "Ik heb mijn handen voor zijn ogen gedaan en hem gezegd dat hij niet moest kijken. Ik ben daarna in de kleedkamer nog bij hem geweest. Maar op zo'n moment is het heel moeilijk om je te uiten. Je wenst zoiets niemand toe. Daarnaast is het ook nog eens zo dat Maarten een goede vriend van me is."

"Van opzet was absoluut geen sprake. Maar dat neemt niet weg dat ik me er enorm rot over voel. Het was een heel ongelukkige situatie. Op dat moment was het echt even schrikken. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Ik ben gaan kijken en het zag er heel slecht uit. Op dat moment hoop je gelijk dat het geen beenbreuk is. En achteraf kan ik misschien wel blij zijn dat dat niet het geval is."

De overtreding van Swerts op Martens was onnodig. Met een harde sliding op de helft van AZ haalde hij de speler van AZ neer. "Het kan ook op onze helft gebeuren. Maar het gaat er mij nu alleen om hoe het met Maarten is en hoe lang hij hier zoet mee is. Ik ben er nu dan ook totaal niet mee bezig dat ik een zware schorsing kan krijgen", besluit Swerts.

Trainer Gert-Jan Verbeek beaamde na afloop dat er absoluut geen sprake was van opzet. Op de persconferentie gaf hij gelijk aan hoe het ervoor stond met Martens. "Het is een jaap van 20, 25 centimeter over het scheenbeen, van onder zijn knie naar net boven zijn enkel. Er zitten al vijftien hechtingen in. Je zag het bot zo liggen. Daarom reageerden de spelers die er dichtbij stonden nogal aangeslagen. Hoe lang Maarten uit de roulatie is, weten we nog niet."