Bedenker Madden-serie klaagt EA aan

Robin Antonick, bedenker en maker van de eerste Madden NFL-game, gaat EA aanklagen voor tientallen miljoenen. Antonick schijnt naar eigen zeggen al een hele lange periode geen uitbetaling te krijgen van verschillende patentrechten. Antonick krijgt namelijk sinds 1992 geen geld meer van EA.

Antonick ging in 1986 een contract aan met EA, hierin was opgetekend dat Antonick een aantal patentrechten had voor 'afgeleide versies' van het spel. Antonick heeft nu afgelopen woensdag de aanklacht ingediend en wil nu voor de rechter met jury komen. 

Antonick gaat nu pas tot actie over omdat Trip Hawkins, oprichter EA, recentelijk een aantal opmerkingen heeft gemaakt omtrent het twintigjarig bestaan van de game-serie. Hawkins heeft namelijk gezegd dat de huidige Madden-software afgeleid is van het origineel, ontwikkeld door Antonick.

Antonick wil dus tientallen miljoenen zien vanwege de niet betaalde rechten maar ook vanwege misgelopen inkomsten die de serie gegenereerd heeft in de afgelopen 20 jaar, zo'n vier miljard dollar. Daarnaast wil Antonick ook geld zien omdat EA de serie naar andere consoles en hardware heeft gebracht zonder de toestemming van Antonick.

EA heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.